Мощи святителя Николая в России.Другие темы

То, что не укладывается по тематике в существующие разделы
Журавушка
Всего сообщений: 17670
Статус: нематушка
Сыновей: 0
 Re: Мощи святителя Николая в России.

Сообщение Журавушка »

Еще мне очень интересно, в числе отцов, которые сегодня были на поклонении перед мощами в ХХС, не было ли кого из мужей наших форумчанок.
Как их ощущения от этого события?
Реклама
Автор темы
Иасамани
Всего сообщений: 25264
Сыновей: 2
Дочерей: 1
Образование: высшее

Сообщение Иасамани »

Mimoza, ну, про "расчленение" мне тоже мысль в голову приходила, но по сути, что тогда все частицы мощей в антиминсах по всему миру? :unknown: .
А про принесение мощей - напротив, очень для многих это единственная в жизни возможность поклониться им, думаю, что едва ли процентов 10 от населения России могут себе позволить доехать в Бари...
Почти не бываю на "Одноклассниках", общение на фб, "в контакте" и в Инстаграмм сугубо профессиональное - прошу отнестись с пониманием, что не добавляю в "друзья" виртуальных знакомых :chelo: .
Ассоль
Всего сообщений: 7963
Дочерей: 0
Ко мне обращаться: на "ты"

Сообщение Ассоль »

С днем Святителя Николая!

Отправлено спустя 1 минуту 24 секунды:
Девочки,я не знаю,озвучивали ли это в Сми,но я уверена,что мощи останутся у нас, и скорее всего,в ХХС-не зря же отделили часть мощей и сделали спец.ковчег.
Анисия
Всего сообщений: 12367
Сыновей: 5
Ко мне обращаться: на "вы"

Сообщение Анисия »

Ассоль, в СМИ как раз озвучали вчера что подписали документы что мощи должны вернуться в Бари.
Автор темы
Иасамани
Всего сообщений: 25264
Образование: высшее

Сообщение Иасамани »

Ассоль, это было бы слишком хорошо, чтобы быть правдой:).
Почти не бываю на "Одноклассниках", общение на фб, "в контакте" и в Инстаграмм сугубо профессиональное - прошу отнестись с пониманием, что не добавляю в "друзья" виртуальных знакомых :chelo: .
Бусинка
Всего сообщений: 16368
Статус: матушка

Сообщение Бусинка »

Ассоль, :friends: Вчера посетили аналогичные мысли.
Так не поранит острый нож,Как ранит подлой сплетни ложь,Причем лишь после обнаружишь,Что сделал это тот, с кем дружишь.
Лучше говорить истину, которая причиняет боль и затем исцеляет, чем ложь, которая успокаивает и затем убивает.
Jane
Всего сообщений: 8621
Профессия: музыкант

Сообщение Jane »

Я нашла канон свт.Николаю, написанный в 15 веке по образцу молебного канона Божией Матери. Если надо, могу выложить!
Произнесению слов твоих да предшествует время.
Журавушка
Всего сообщений: 17670

Сообщение Журавушка »

Jane, его можно самим дома читать?
леди София
Всего сообщений: 12707
Дочерей: 0

Сообщение леди София »

Журавушка, как и любой канон :Rose:
«На самом деле "невозможное" означает "то, чего до сих пор не случалось".»
«При проблеме можно смеяться или плакать, но только слезы не решают ее, да и внешность портится.»
«Лучше жалеть сделав, чем жалеть даже не попытавшись.»
Jane
Всего сообщений: 8621
Профессия: музыкант

Сообщение Jane »

Журавушка, конечно, почему нет? Сегодня читала статью о гимнографии в честь святителя Николая. В византийский период ему написано 55 канонов. И вот один из них, довольно поздний - подобен, он, насколько я понимаю, впервые издан в приложении к этой статье.
Часто к святителю обращаются в немощах и напастях, и к такому случаю он весьма кстати:
КАНОН СВЯТИТЕЛЮ НИКОЛАЮ, СОСТАВЛЕННЫЙ ПО ПОДОБИЮ
МАЛОГО МОЛЕБНОГО КАНОНА ПРЕСВЯТОЙ БОГОРОДИЦЕ
(первая половина XV в.)
Песнь 1
Ирмос: Воду прошед, яко сушу, и египетскаго зла избежав, израильтянин вопияше: Избавителю и Богу нашему поим.
Многими содержимь напастьми, к тебе прибегаю спасения иский: Николае, всех предстателю, от тяжких и лютых мя спаси.
Страстей мя смущают прилози, многаго уныния исполнити мою душу: умири сию ты яко веси, чудотворче святителю Николае.
Недугующа телом и душею, посещения ныне мя и промышлнния от тебe, Николае отче, сподоби: всесовершнно мнe подаждь исцеление.
Богородичен: Спаса рождшую Тя и Бога, молю, Дево, избавитися ми лютых: к Тебе бо ныне прибегая, простираю и душу и помышление.

Песнь 3
Ирмос: Небеснаго круга Верхотворче Господи и Церкви Зиждителю, Ты мене утверди в любви Твоей, желаний краю, верных утверждение, Едине Человеколюбче.
Предстательством твоим покрый живот мой всегда, великий Христа святителю Николае, и ко пристанищу мя тишины всякия ныне, яко обуреваемое судно окорми.
Лютыми недуги и болезненными страстьми уже ми весьма истаявшу: всяко потщався, помози ты, отче Николае: яко неоскудное исцелений сокровище сый, и неиждиваемое.
Ныне молю тя: души смущение и печали моея бурю ты разори, тихим быв таинником Христа, тишины начальника, всесвятый отче Николае.
Богородичен: Благодетеля рождши добрых виновнаго, благодеяния богатство всем источи, вся бо можеши, яко Сильнаго в крепости Христа рождши, Богоблаженная.

Песнь 4
Ирмос: Услышах, Господи, смотрения Твоего таинство, разумех дела Твоя и прославих Твое Божество.
Страстей моих смущение, рабе кормчия Христа Николае, и бурю утиши моих прегрешений ходатайством твоим.
Милосердия Твоего бездну призывающу подаждь ми, Николая моленьми, служащаго Ти, Спасе благосерде.
Наслаждающеся присно твоих дарований, благодарственное воспеваем ти пение, мироточиве отче священнейше.
Богородичен: На одре болезни моея и немощи незлежащу ми, яко благолюбива, помози, Богородице, едина Прснодево.

Песнь 5
Ирмос: Просвети нас повелении Твоими, Господи, и мышцею Твоею высокою Твой мир подаждь нам, Человеколюбче.
Се исполни веселия унывающаго, и подаждь ми нетленную, отче, радость мольбами твоими, прибегающему ти, Николае.
Избави нас от бед, отче святый, вечное яко имеяй избавление: Христа, непрестанно твоя исполняющаго прошения.
Исцели тяжко немощствующаго мя окаяннаго, посещения твоего ныне сподоби, и здравие подаждь ми, отче, молитвами твоими.
Богородичен: Разреши мглу прегрешений моих, Богоневесто, просвещением Твоея светлости, Свет рождшая Божественный и Превечный.

Песнь 6
Ирмос: Молитву пролию ко Господу, и Тому возвещу печали моя, яко зол душа моя исполнися и живот мой аду приближися, и молюся, яко Иона: от тли, Боже, возведи мя.
Смерти и тли яко спасл есть, Сам Ся издав смерти, тлением и смертию мое естество ято бывшее. Всеблаженне Николае, моли Бога Твоего врагов злодействия мя изавити.
Предстателя тя живота моего полагаю, и хранителя тя твердейшаго воистину, напастей рашаща молвы, и налоги бесов отгоняюща , и молюся всегда, Христов служителю, ты мя сохрани.
На одре ныне немощствуяй лежу, и несть исцеления плоти моей: но Николае избранне, служитель воистину Христа, Спаса мира и избавителя болезней, от тли недуг возстави мя.
Богородичен: Яко стену прибежища стяжахом и душ всесовершенное спасение и пространство в скорбех, Отроковице, и просвещением Твоим присно радуемся: о, Владычице, и ныне нас от страстей и бед спаси!

Песнь 7:
Ирмос: От Иудеи дошедше отроцы, в Вавилоне иногда, верою Троическою пламень пещный попраша, поюще: отцев Боже, благословен еси.
Наше спасение Христос человеколюбно присно хотяй , тя всему миру предстателя Николае треблаженне показал еси ныне: отец наших Боже, благословен еси!
Волителя милости Христа сущаго ,отче славне Николае, умоли избавитися от душевных скверн, верою зовущим Ему: отец наших Боже, благословен еси!
Сокровище спасения и источник тя чудес, Николае, и столп утверждения, и избавителя в бедах зовущим показал есть: отец наших Боже, благословен еси!
Богородичен: Телесныя слабости и душевныя недуги, Богородительнице, любовию приступающих к крову Твоему, Дево, исцелити сподоби, Спаса Христа нам рождшая.

Песнь 8
Ирмос: Царя Небеснаго, Егоже поют вои Ангельстии, хвалите и превозносите во вся веки.
Помощи, яже от тебе, требующия не презри, святителю Христа, Егоже песнословим.
Исцелений богатство изливаеши, Николае треблаженне, присно тя славословящим и призывающим.
Начальника спасения, Иисуса Христа, святителю, моли: быти нам превышши всякаго вреда.
Богородичен: Неможение души моея исцеляеши и телесныя болезни, Дево, да Тя прославлю, Чистая, во веки.

Песнь 9
Ирмос: Воистинну Богородицу Тя исповедуем, спасеннии Тобою, Дево чистая, с безплотными лики Тя величaюще.
Тока слез моих ты, Николае, не отвратися, иже от многих лиц отъемший человеколюбно всяку, отче, слезу.
Радости мое сердце исполни, отче, иже Христом, всех Радостию, обогативыйся, греховную мою печаль потребляяй.
Пристанище ты и предстатель к тебе прибегающих буди, и стена нерушимая, святе, прибежище же и покров и веселие.
На месте озлобления немощи лежащему подаждь ми руку твою: свободи мя от тления, отче Николае.
Богородичен: Света Твоего зарями просвети, Дево, мрак неведения отгоняющи, благоверно Богородицу Тя исповедающих.
После 9-й песни: Архиереев красоту и иже в Мирех мироточца чуднаго, Николая вси достойно почтим: яко избавителя в бедах и яко предстателя нашего.
КАНОН СВЯТИТЕЛЮ НИКОЛАЮ- ПАРАКЛИСИС.docx
(19.88 КБ) 190 скачиваний
Последний раз редактировалось Jane 22 май 2017, 14:37, всего редактировалось 2 раза.
Произнесению слов твоих да предшествует время.
Закрыто Пред. темаСлед. тема